Kate Spade Groen Omber The Sewing Loft

Kate Spade Groen: hoe combineer je deze trendkleur met jouw persoonlijke stijl?

Is al dat groen in de kledingwinkels je ook opgevallen? Kate Spade groen is de trendkleur tijdens de lente en zomer van dit jaar. De reden? Het merk Kate Spade viert hun 30ste verjaardag en ze staan bekend om hun opvallende groentinten. Pantone – hét merk dat de trendkleuren bepaalt – brengt voor dit jubileum een hommage aan Kate Spade. Vele modemerken volgen de gezette trend door de voorjaarscollecties in het groen te steken. Dat verklaart die groene bedoening!

Om je een idee te geven hoe de groene collectie van Kate Spade eruit ziet, verwijzen we even door naar de website zelf. Dichter bij de bron geraken we niet. Kate Spade groen is duidelijk zeer helder en levendig. Wat ook opvalt, is dat die felle kleur in verschillende tinten is uitgewerkt. Er is variatie tussen koelere en warmere tinten in deze trendkleur. Waarom is die kleur zo aantrekkelijk? Hoe kun je op je eigen manier in deze trend stappen?

Hoe combineer jij de trendkleur Kate Spade groen het best?  - op basis van jouw uiterlijk

Misschien heb je je al afgevraagd wat ervoor zorgt dat jouw nieuwste kledingstuk, dat je nochtans zo mooi vindt qua kleur, je niet staat. Tijdens het naaien kun je een opbouwend verlangen voelen om het afgewerkte stuk te kunnen aantrekken. Dan sta je voor de spiegel en voelt het alsof er iets niet helemaal klopt. Dat is te wijten aan de match tussen je eigen uiterlijke eigenschappen en de eigenschappen van de kleur. Of het zit er ‘boenk op’, of helemaal ernaast.

Hoe kun je dan weten wat jouw soort groen is? Je achterhaalt het door de ondertoon van jouw huid te kennen en de hoeveelheid contrast bij jezelf in dezelfde lijn te leggen als de intensiteit van de kleuren die je draagt. Jouw ondertoon kan koel of warm zijn, en de aanwezige contrasten tussen je huid, haar en ogen kunnen klein, middelmatig of groot zijn.

Afhankelijk van het samenspel van deze verschillende eigenschappen valt je uiterlijk binnen één van de vier seizoenstypes. Aan elk type wordt een bepaald kleurenpalet gekoppeld, waarmee is bewezen dat ze er het allermooist mee matchen. Hiermee bedoelen we: levendig, opgewekt en gezond. 

Fifty shades of green

Per seizoenspalet voorzien we een verzameling van tinten, waardoor je de verschillen tussen helder en gedempt, warm en koel kunt onderscheiden.

By the way, het is niet zo gek als je bij jezelf niet goed kunt inschatten welk type je nu werkelijk bent. Daar bestaan kleurconsulenten voor! 

Winter- en zomertype
Kate Spade Groen Omber The Sewing Loft

Hoe uit de tonen van de trendkleur zich in outfits?

Je herkent de tinten wanneer je ze naast elkaar houdt, maar hoe zien outfits eruit in die specifieke koele en gedempte, of warme en heldere tinten? Om daar wat inzicht in te bieden, zijn hieronder enkele collages per groentint.

Kate Spade Groen Omber The Sewing Loft
Kate Spade Groen Omber The Sewing Loft
Kate Spade Groen Omber The Sewing Loft
Kate Spade Groen Omber The Sewing Loft

Benieuwd met welke kleuren je het Kate Spade groen nog kan combineren? Vergeet dan niet om deze blogpost te lezen. 

Picture of Emma van Omber Kleuradvies
Emma van Omber Kleuradvies

Emma is de oprichtster van Omber. Als kleurconsulent is het haar missie om je jouw meest flatterende kleuren te laten ontmoeten, en het inzicht te bieden zodat je ze herkent, het best combineert, en verfijnt door accessoires en make-up toe te voegen die perfect aansluiten binnen je persoonlijke palet. Met haar tips & tricks blijf je geïnspireerd om te spelen met al wat in je kleerkast hangt en zal hangen.

Wil je de eigenschappen van jouw uiterlijk eens onder de loep nemen en je topkleuren ontdekken? Via een kleuranalyse bij Omber kom je alles te weten. Het resultaat van een kleuranalyse? Een zelfzekere, stralende jij. Beloofd!

ontdek Omber
Deel deze post:

Lees meer