Hoe combineer je Kate Spade groen ofwel de kleur van 2023?

De trendkleur voor de lente en zomer van 2023 is groen! Binnen het frisse lentepalet dat je op dit moment ziet verschijnen in winkels, is groen de kleur die alle aandacht trekt. Deze intense kleur wordt Kate Spade groen genoemd. Waarom is dit zo? Dat ontdek je in deze blogpost. De kleur is zo populair omdat allerlei modemerken via Kate Spade groen een hommage aan het merk brengen.

De vraag is natuurlijk: Hoe kun jij Kate Spade groen het best combineren? Hieronder delen we 5 tips, helemaal afgestemd op de indruk die je wil maken met een unieke uitstraling. Wanneer je deze zal toepassen, is je outfit ongetwijfeld een succes!

TIP 1: Combineer Kate Spade groen met blauw en geel

Kate Spade Groen Omber The Sewing Loft

Analoog contrast is een zacht contrast waarbij je een kleur zoekt die dicht tegen groen aanleunt. De kleuren die je mengt om groen te bekomen zijn geel en blauw. Daarbij is het logisch dat het de twee kleuren zijn die bij groen aanleunen. Makkelijk met je blauwe jeans bijvoorbeeld en je kunt onmogelijk missen met deze kleurencombo!

TIP 2: Zachte kleuren

Kate Spade Groen Omber The Sewing Loft

Een tweede zacht contrast creëer je door zachte kleuren uit te zoeken. Het Kate Spade groen krijgt op deze manier de kans om aandacht te trekken terwijl je een rustige uitstraling behoudt. Ideaal voor een professionele look, of voor een dag waarop je niet graag de spotlight opzoekt maar je wel graag levendig wil voelen.

TIP 3: Ga voor een color block

Kate Spade Groen Omber The Sewing Loft

Wat je vaak gecombineerd met Kate Spade groen zult zien terugkeren is het felle contrast met lila, roze of paars. Deze color block kun je op verschillende manieren toepassen. Al combineer je verschillende groentinten in een outfit en blijft dat een zachtere uitstraling geven, je hoeft maar één accessoire toe te voegen in een paars- of roze-tint en je look wordt helemaal opgehelderd. Durf te spelen, want deze combinatie is helemaal in.

TIP 4: Contrasteer met oranje

Kate Spade Groen Omber The Sewing Loft

Een tweede groot contrast stel je samen door oranje toe te voegen. De kleur die het allermeest contrasteert met groen is rood. Wanneer het Kate Spade groen dat je draagt al erg helder is, kun je één stapje van rood wegstappen om het extreme contrast nét wat te verzachten. Net zoals roze ligt oranje vlak naast rood op de kleurcirkel en dat is waarom ook oranje zo aangenaam samengaat met groen in een outfit. Een getemde versie van oranje is bruin. Kleed je je graag in een ton-sur-ton? Dan is de toevoeging van een bruine handtas al voldoende om je look aan te vullen en het contrast te versterken.

TIP 5: Kies voor ton-sur-ton in groentinten

Kate Spade Groen Omber The Sewing Loft

Ton-sur-ton is een grote trend als het aankomt op al die groentinten. Met dit zachte contrast zul je niet snel opzichtig overkomen, maar met de helderheid van sommige tinten in je outfit kun je toch een erg speelse en jeugdige look samenstellen. Ook hierin mag je dus gerust ver gaan. Je merkt in deze collage dat koel gecombineerd wordt met warm én helder én gedempt. Alles kan, dus durf gerust!

Extra tips

  • De tint die je het dichtst bij je gezicht draagt, is de kleur die het effect op je gelaat bepaalt. Je ondertoon kennen, kan van belang zijn als je er niet moe of ziek wilt uitzien. Draag je bijvoorbeeld een Kate Spade groene trui met een koele tint, maar is je ondertoon warm, dan kun je het oplossen door een sjaal in een warme groentint te dragen, want de sjaal is het dichtst bij je gezicht en bepaalt het effect.

  • Kate Spade groen is een gedurfde kleur die direct persoonlijkheid en levendigheid aan zelfs de meest basale outfit kan toevoegen. Je kunt spelen met het groen in je kledij, maar kunt het net zo goed toevoegen aan je outfit via een groene handtas of een paar Kate Spade groene oorbellen. Ook via accessoires kan de kleur de aandacht trekken en een statement maken.

  • Eens je jouw kleurenpalet kent na een analyse, kan je spelen met zachte of harde contrasten in je outfit volgens wat je persoonlijk het best staat. Stel dat je heel heldere kleuren mag dragen, maar je bent eerder te vinden voor een zachte indruk, dan kun je grote contrasten maken met zachte kleuren, of zachte contrasten creëeren met zeer heldere kleuren (zo vereffen je de opvallende uitstraling wat, terwijl je blijft beantwoorden aan je topkleuren).

Picture of Emma van Omber Kleuradvies

Emma van Omber Kleuradvies

Emma is de oprichtster van Omber. Als kleurconsulent is het haar missie om je jouw meest flatterende kleuren te laten ontmoeten, en het inzicht te bieden zodat je ze herkent, het best combineert, en verfijnt door accessoires en make-up toe te voegen die perfect aansluiten binnen je persoonlijke palet. Met haar tips & tricks blijf je geïnspireerd om te spelen met al wat in je kleerkast hangt en zal hangen.

Wil je de eigenschappen van jouw uiterlijk eens onder de loep nemen en je topkleuren ontdekken? Via een kleuranalyse bij Omber kom je alles te weten. Workshops in groep maken je wegwijs in de wereld van kleur. Het resultaat van een kleuranalyse? Een zelfzekere, stralende jij. Beloofd!

Website van Omber
Deel deze post:

Lees meer