Hoe is The Sewing Loft ontstaan?

A512F13D-3014-40A1-B5A7-3558D5EE9581

Niemand die het beter kan vertellen dan Magali. Ze werd hierover geïnterviewd door de dames van Sewingtwo en verteld hoe The Sewing Loft is ontstaan. Waar staat The Sewing loft voor? En hoe is het om een stoffenwinkel te runnen? Luister hier naar het interview.

Podcast
Klik hier om het interview met Magali van The Sewing loft te horen

Ons verhaal

1988

Creatieve genen

Het zit in je vingers wordt wel eens gezegd. Bij Magali zit het hem in de genen. Want de handigste is ze niet altijd.  Creatief zijn kun je leren, ontwikkelen en perfectioneren.  En dat is ze dan weer wel: een perfectionist.  

2014

"Wel eens een kussen maken"

Wat begon met een advertentie van een oude naaimachine… En het idee dat een broek kunnen verkorten, knopen aannaaien en wel eens een kussen naaien… Je inschrijven voor avondlessen… Vertrekken met het idee dat je nooit kleding wil maken… Om vervolgens volledig gebeten tot een gat in de nacht te stikken aan een nieuwe jumpsuit, nieuw bloesje,…

2016

Gastnaaister La maison Victor

In 2016 werd Magali geselecteerd als gastnaaister voor het populaire diy magazine ‘La maison Victor’. Ze maakte de stap voor stap video’s voor onder andere de Rachel rok, Pam top, Kyoto jurk, Cliff hemd,… Ze vertegenwoordigt La maison victor onder meer op de Libelle Winterfair waar ze workshops verzorgt en helpt het naaivirus te verspreiden. 

2016

Piece uniek

‘Ik geloof dat als je naait, je telkens een uniek stukje kunst creëert”. Dat naaien niet iets saai of ouderwets hoeft te zijn, beschrijft Magali uitgebreid op haar blog. De passie van naaien overbrengen, inspiratie geven en tips delen. Je leest het allemaal op www.createapiece-uniek.com

2017

Burda Lesgeefster

Na een intensieve opleiding bij de Burda Academy wordt Magali de eerste gecertificeerde Burda lesgeefster in België. 

The Sewing Loft

2018

Wat een lege ruimte was in de oude kazerne van Lissewege, toverden Magali  maar voornamelijk haar man Dieter om tot The Sewing Loft. Een gezellige plek waar je kunt zitten naaien tussen de stofjes. Een stoffenwinkel, een workshopruimte, een ontmoetingsplek.

"Door te naaien kun je je helemaal ontspannen, en de ontwerpen die je zo creëert, zijn één voor één unieke stukken. Zo wil ik met The Sewing Loft een ontmoetingsplaats creëren in een huiselijke sfeer die je helpt onthaasten aan de dagelijkse drukte."
Fournituren en naaibenodigdheden The sewing loft
Magali
Head sewist