Vlieseline 272 Termolam

0,65

Beschrijving

Vlieseline 272 thermolam is een middelzwaar, zacht en compact vilt achtige volumevlies uit synthetische vezel met goed isolerende eigenschappen voor warm en koud.

Een gewatteerde voering die ingenaaid wordt houd goed de warmte tegen.

Zeer geschikt voor een patchwork en quilt project. Maar ook als tussenvoering om je jas warmte isolerend te maken Als strijkonderlaag is het ook ideaal (raadzaam om dubbel te gebruiken), ook zeer geschikt voor ovenwanten en placemats.

breedte 90 cm   Prijs per meter: €6,5-

Alle vlieselines worden verkocht per 10 cm. De aangegeven prijs is ook per eenheid van 10cm. Wil je bv 1m bestellen? Kies dan 10 eenheden. Alles wordt uiteraard in 1 stuk geknipt.

vb: 1=10 cm, 2=20 cm, 5=50cm, 10=100cm, 15=150cm, etc

 

Extra informatie

Elastan

Elastan is een synthetische vezel, wat betekent dat het door mensenhanden zelf gemaakt is. Het is ontzettend elastisch, vrij sterk en makkelijk wasbaar. Het wordt op twee manieren gebruikt: puur elastan-garen, of ingebouwd in een andere stof. Als het puur wordt gebruikt is dat vooral in panty's of zwemkleding. Als het wordt ingebouwd wordt er een lange, dunne draad elastan omwonden met bijvoorbeeld katoen. Zo zie je de elastan niet, maar wordt het katoengaren toch elastisch. In deze vorm wordt het vaak gebruikt in jeans en t-shirts.

Polyester

Stoffen waarin polyester is gebruikt zijn glad, licht, duurzaam en voelen zacht aan. Het materiaal is vormvast, kreukt bijna niet, behoudt zijn kleur goed en gaat lang mee maar het materiaal heeft niet alleen maar voordelen!

Polyamide

nylon of polyamide; Kunstmatige vezel, de eerste, commercieel interessante, synthetische vezel. De bekendste toepassing ervan zijn nylonkousen. De vezel is sterk, licht en zeer elastisch. Hij neemt geen vocht op.