Soluvlies

0,60

Beschrijving

In water oplosbare drager voor verschillende textiel­technieken, zoals borduren en punchen.

Soluvlies/Solufleece is een product uit de bekende Vilene/Vlieseline®-lijn. Het is een in koud water oplosbaar vlies dat dient als dragend materiaal voor verschillende textiel­technieken. Het vlies lost zonder resten achter te laten op in water. Het materiaal is zeer geschikt om op te naald­vilten, bv punchneedling

Soluvlies is stevig en niet glad, waardoor het makkelijk te verwerken is. Er kan op getekend worden (patroon). Strijken met instelling kunstvezels / nylon is mogelijk, maar let op: niet met stoom. Dan lost het vlies immers op! Watertemperatuur voor oplossen van het vlies: 25-30 graden al naar gelang de techniek en de gebruikte materialen. Het vlies is gemakkelijk uit te wassen.

Soluvlies is een must have in je voorraadkast:

-gebruik het op en onder bv chiffon stoffen terwijl je naden stikt of overlockt. Dit geeft genoeg stevigheid zodat de stof niet wordt ‘opgegeten’ door je machine.

-gebruik het op en onder je stof wanneer je knoopsgaten maakt. Het stabiliseert je stof en zorgt voor een perfect knoopsgat !

breedte 90 cm gewicht  Prijs per meter: €6

Alle vlieselines worden verkocht per 10 cm. De aangegeven prijs is ook per eenheid van 10cm. Wil je bv 1m bestellen? Kies dan 10 eenheden. Alles wordt uiteraard in 1 stuk geknipt.

vb: 1=10 cm, 2=20 cm, 5=50cm, 10=100cm, 15=150cm, etc

Extra informatie

Elastan

Elastan is een synthetische vezel, wat betekent dat het door mensenhanden zelf gemaakt is. Het is ontzettend elastisch, vrij sterk en makkelijk wasbaar. Het wordt op twee manieren gebruikt: puur elastan-garen, of ingebouwd in een andere stof. Als het puur wordt gebruikt is dat vooral in panty's of zwemkleding. Als het wordt ingebouwd wordt er een lange, dunne draad elastan omwonden met bijvoorbeeld katoen. Zo zie je de elastan niet, maar wordt het katoengaren toch elastisch. In deze vorm wordt het vaak gebruikt in jeans en t-shirts.

Polyester

Stoffen waarin polyester is gebruikt zijn glad, licht, duurzaam en voelen zacht aan. Het materiaal is vormvast, kreukt bijna niet, behoudt zijn kleur goed en gaat lang mee maar het materiaal heeft niet alleen maar voordelen!

Polyamide

nylon of polyamide; Kunstmatige vezel, de eerste, commercieel interessante, synthetische vezel. De bekendste toepassing ervan zijn nylonkousen. De vezel is sterk, licht en zeer elastisch. Hij neemt geen vocht op.