… dat zijn 30 prachtige stoffen om te combineren met 12 zomerse patronen. 

We nemen je mee langs Europese stranden met de nieuwe stoffen collectie en tonen ook onze eigen stoffentips per patroon.

Wild, Barefoot and free
Everything is fine when there is sunshine
"I dream of a summer that lasts forever"
Don't worry ... beach happy
Stay wild ocean child

VIKKI Katoenen als voilekatoen, popeline, broderie angelaise, chambray,…. zijn voor de hand liggende keuzes voor Vikki. Maar ook meer vloeiende stoffen zoals zijde(satijn), tencel, crêpe, double gauze komen in aanmerking. De vele troeven van Vikki komen het best tot hun recht in een effen stof of met een subtiele print zoals bijvoorbeeld fijne streepjes.

EDDA Rimpels zijn hier het codewoord. Dus je gaat best voor een luchtige stof zoals gauze, popeline of een ander lichtgewicht katoen. Katoen heeft niets dan voordelen: het behoudt zijn structuur, vangt geen hitte op en trekt vocht weg, wat extra handig is als je snel last hebt van zweetvlekken. Linnen is zeker ook een goede optie. Het houdt je in de zomer extra koel.

MAE kan je maken uit soepelvallende stoffen zoals double gauze, crêpe, tencel of zijde. Maar als je de mouwen wat meer in de kijker wil zetten dan kies je een ‘krokantere’ stof zoals popeline, linnen, chambray of broderie anglaise of andere geborduurde stoffen.

DOLLY Popeline, batist, chambray,…zijn logische keuzes. Een print met kleine Liberty bloemen, grote bloemen of vichyruitjes geven een romantische touch. Hou je van een meer pure look kies dan een mooie aarde- of pasteltint.

BELLE Hier zijn veel mogelijkheden. Popeline, chambray, tencel, mousseline, crêpe (viscose, polyester …), satijn, broderie, kant … en we kunnen nog wel even doorgaan. Hou je van statement sleeves’ kies dan zeker een stugge stof. We zijn benieuwd naar jouw keuze. By the way een gebreide stof kan ook.

Bij CHLOE ga je voor een geweven stof. Hou je van een zacht en zwierig model dan kies je een soepelvallende stof (zijdesatijn, double gauze, viscosecrêpe of mousseline). Een stuggere stof zoals popeline of batist levert een meer statige statement top op.

VIOLA houdt wel van een vichyruitje of bloemenmotiefje. Op vlak van stof zijn er tal van mogelijkheden zoals seersucker, popeline, tencel, linnen, satijn of double gauze. Ook vormvaste gebreide stoffen komen in aanmerking. Als je houdt van iets gewaagder dan kies je voor leder of kant.

EZRA vraagt om een stevige maar tegelijkertijd niet te stugge stof: seersucker is het perfecte antwoord. Dit is een dunne, gerimpelde en volledig katoenen stof. Meestal komt seersucker met streepjes of ruitjes. Het is geweven stof met langere en kortere draden zodat sommige draden samenbundelen en de stof een gerimpeld uiterlijk geven. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de stof tijdens het dragen lekker koel aanvoelt. Andere opties voor Ezra zijn chambray, linnen of tencel.